MAREFSUP BV Klompenmaker 12
5253 RH Nieuwkuijk
The Netherlands
T +31 (0)73 3034120
E info[at]marefsup[dot]com

Shell & Tube warmtewisselaars

Wij ontwerpen en produceren de volgende soorten warmtewisselaars t.b.v. koeltechnische installaties en de proces industrie;
-( Zee)watergekoelde koudemiddel condensors en oliekoelers;
-Proceskoelers t.b.v. de chemische industrie;
-Zeewaterkoelers en proces waterkoelers b.v. t.b.v. RSW systemen om zeewater af te koelen naar -1 °C ;
-CO2 cascade condensors;
-Directe expansie warmtewisselaars waarbij het koudemiddel in de pijp verdampt;
-Badverdampers waarbij het koudemiddel aan de buitenzijde van de pijp verdampt;
-Spray koelers ter vermindering van de koudemiddel inhoud aan de pijpzijde. Deze warmtewisselaars benodigen aanmerkelijk minder koudemiddel (30%)

Software 
Het thermodynamische ontwerp van een warmtewisselaar wordt door MAREFSUP berekent m.b.v. software van HTRI. Dit programma’s staat bekend als de beste in de markt en is onomstreden t.a.v. de resultaten van de berekeningen. Bovendien voeren wij regelmatig controle metingen uit in de praktijk op warmtewisselaars welke door ons zijn ontworpen.

Ontwerpcodes & Certificering
Warmtewisselaars kunnen volgens diverse ontwerpcodes ontworpen worden zoals EN13445 of AD Merkblätter voor CE-PED gemormeerde warmtewisselaars, ASME (inclusief U-STAMP), TEMA of volgens de ontwerpregels van diverse classificatie bureaus zoals; DNV-GL, LR, ABS, RMRS, NK, enz. 

Materialen
Wij hebben aantoonbare ervaring in het produceren van warmtewisselaars in diverse staalsoorten, o.a. lage temperatuur staal, Titanium maar ook diverse roestvrij staalsoorten zoals; AISI304, AISI316, SAF2205 en SAF2507 en  CuNi 90/10, koper, enz, enz.

Kennis en ervaring
De ervaring van MAREFSUP heeft niet alleen betrekking op het dimensioneren van warmtewisselaars. Minstens net zo belangrijk is de kennis t.a.v de toepassing van de warmte-wisselaar en de materialen welke voor de desbetreffende toepassing noodzakelijk zijn.   

Marine inlaat en keerdeksels
Voor heel veel toepassingen zijn corrosie bestendige inlaat en keer deksels benodigd zoals hiernaast weergegeven. Wij kunnen voor dit soort toepassingen de inlaat en keerdeksels intern bekleden met CuNi plaat materiaal of produceren uit vol materiaal zoals CuNi of andere corrosie bestendige materialen zoals RVS.  Water inlaat en keerdeksels inwendig voorzien van een nader gespecificeerde coating is ook mogelijk. Door het gebruik van Marine deksels zijn warmtewisselaars eenvoudig schoon te maken.

Meer informatie nodig?
Voor aanvullende informatie kan de relevante PDF folder geopend of gedownload worden.