MAREFSUP BV Klompenmaker 12
5253 RH Nieuwkuijk
The Netherlands
T +31 (0)73 3034120
E info[at]marefsup[dot]com

Plate in Shell warmtewisselaars

Plate in Shelll warmtewisselaars bieden de voordelen van een platenwarmtewisselaar en die van een shell and tube warmtewisselaar. Een compacte warmtewisselaar welke eveneens het voordeel heeft dat deze geschikt kan worden gemaakt voor hoge drukken. Het compacte ontwerp van dit soort warmtewisselaars resulteert vaak in een geringere koudemiddel vulling.  


MAREFSUP beoordeelt bij elke aanvraag van een klant welke warmtewisselaar het meest geschikt is voor de aanvraag van de klant. Voor een behoorlijk deel van de aanvragen is dat een plate in Shell warmtewisselaar welke vaak wordt geintegreerd in een complete unit zoals NH3 / CO2 Cascade units.

Wij hebben gekozen voor een Duitse fabrikant van Plate in Shell warmtewisselaars die vooral ervaring heeft opgedaan in de Proces techniek. De platen hebben in het algemeen een grotere plaatdikte welke middels een laser aan elkaar worden gelast. Onze Plate in Shell warmtewisselaars functioneren probleemloos en zijn vooral toegepast als Ammoniak/CO2 Cascade condensor waarbij de ontwerpdruk van de platen tenminste 40 Bar is.