MAREFSUP BV Klompenmaker 12
5253 RH Nieuwkuijk
The Netherlands
T +31 (0)73 3034120
E info[at]marefsup[dot]com

News & Events

Bekijk onze nieuwe folder 2019

Bekijk folder.

November 2017

Op 4 november jl. hebben wij ons jaarlijkse bedrijfsuitje weer gehad. Zoals de foto laat zien, was het een TOP avond!

personeelsuitje

 

Oktober 2017

Sinds we het nieuwe pand hebben betrokken hebben we een aanmerkelijk grotere order intake, zijn we in alle opzichten flink gegroeid en hebben we 3 nieuwe medewerkers aangetrokken. Bovendien hebben we op dit moment een vacature voor een Engineer die zich kan toeleggen op het 3D ontwerp van onze units.  Vanaf November 2015 was er nauwelijks tijd om de website aan te passen maar we hebben nu een flink aantal nieuwe foto's geplaatst van Units welke in onze werkplaats zijn gebouwd. Zo hebben we in de laatste week van Oktober een grote NH3 / CO2 Cascade condensor unit gelevered met een vermogen van meer dan 2MW. De Cascade condensor is uitgevoerd als Spray koeler, om de Ammoniak inhoud zoveel mogelijk te beperken.

November, 2015

11 November 2015 was dan eindelijk het moment aangebroken waarop we het nieuwe pand konden gaan betrekken. Na een voorspoedige bouw en een goed verlopen samenwerking met alle betrokken partijen kunnen we starten aan een nieuwe periode waarin we zelf de samengestelde units gaan bouwen. Ondertussen lopen er al verschillende projecten waarmee we op korte termijn kunnen starten.

Februari, 2015

MAREF Holding start met de bouw van een nieuw pand. Spannende tijden breken aan nadat in December werd besloten tot de definitive bouw van een nieuw pand, om in de toekomst zelfstandig onze units te kunnen bouwen. Voor ons betekent dat een hele stap voorwaarts omdat we nu het gehele proces van A tot Z kunnen aansturen. De nieuwe hal zal in totaal 30 Ton hijscapaciteit krijgen en er kunnen units gebouwd worden tot een hoogte van 8,5 meter. Als alles goed gaat kunnen we in November 2015 het nieuwe pand betrekken.

Lokale aanbesteding.

MAREF Holding heeft besloten het pand te laten bouwen door Bouwbedrijf de Wit in Drunen omdat zij al eerder een project met ons hebben gedaan in ons huidige pand en toen bewezen hebben kundig en betrouwbaar te zijn. We zijn blij dat het project gerealiseerd wordt met een lokale partner en heel veel andere bedrijven in Drunen, Nieuwkuijk of de directe omgeving.

November, 2013

Even voorstellen, Nieuwe medewerker Rene Smits;

Ik wil mij graag even voorstellen: ik ben Rene Smits en vanaf November 2013 zal ik Marefsup alsmede Marefsol BV versterken als nieuwe commerciële projectmanager.

Ik ben in 1992 afgestudeerd in de richting van Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente, met als afstudeerrichting thermische werktuigbouwkunde.

Mijn eerste werkervaring was bij Helpman (Alfa Laval Groningen) als een Research & Development specialist. Daarna werkte ik bij Grenco BV als Research & Development engineer in Den Bosch tot 2000. In het begin bij Grenco Marine, gespecialiseerd in thermische berekeningen voor het ontwerpen van shell & tube warmtewisselaars voor trawlers (b.v. pekelkoelers, zeewaterkoelers, condensors, economisers) & cruise schepen (grote AC koelers), maar ook het ontwerpen van slurry ijsmachines en sap vriezers. 

In een later stadium werkte ik ook voor Grenco in het algemeen voor innovaties met betrekking tot land applicaties.

In 2000 maakte ik een overstap naar Delair (Flair / SPX), een gerenommeerd producent van koel & adsorptie drogers, in Etten-Leur als servicemanager waar ik verbleef tot 2006. De afgelopen zeven jaar was ik in eerste instantie Service Manager en later Operations Director van een bedrijf gespecialiseerd in spiraalvriezers & impingement tunnels dat wereldwijd opereert.

Het is meer dan 13 jaar geleden sinds ik laatst met Mr.Godfried Steenkamp, de eigenaar van Marefsup BV,  heb samengewerkt bij Grenco Marine. Ik ben blij en trots dat wij weer samen kunnen werken en onze ervaring kunnen combineren. Wij stellen ons tot doel om onze klanten op alle technische vragen bereffende shell & tube warmtewisselaars te kunnen adviseren. In combinatie met onze productiepartner Integasa in Spanje, kunnen we spreken van zeer ervaren en hoogopgeleid team dat op bijna alle vraagstukken uit de markt een pasklare oplossing kan bieden en dat maakt ons tot een van de weinige deskundige fabrikanten in deze nichemarkt.

Juni, 2013.

MAREFSUP levert 4 enorme zogenaamde Pekelkoelers t.b.v. twee Hek Trawlers van de rederij Parlevliet en van de Plas welke worden geinstallleerd door COFELY en GEA Refrigeration. De koelers zijn directe expansie koelers welke een vermogen hebben van 1300 kW per stuk bij een verdampings temperatuur van -45,3 Graden Celsius. De pekel wordt afgekoeld van -39,6 naar -42 graden Celsius. Dit soort koelers zijn uniek in de wereld welke door weinig bedrijven geproduceerd kunnen worden vanwege het ontbreken van de kennis en de ervaring. Wij danken onze klanten GEA en Cofely voor het vertrouwen en wensen hen een succesvol project. 

Februari, 2013

MAREFSUP nam deel aan de Klimaat vakbeurs in Gorinchem. Deze beurs vond plaats van 29 tot en met 31 Januari, 2013. Gedurende de beurs hebben we heel wat klanten ontmoet en kunnen we, nadat we voor de eerste deel namen aan een beurs, spreken van een succesvol evenement. In de toekomst zullen we zeker weer deel nemen.